Kucharze bez granic

Nasze motto

,,tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia”

 

Stowarzyszenie ,,Kucharze Bez Granic” zostało założone w 2017 przez grupę przyjaciół którzy postanowili pomagać potrzebującym. Nasza  pasja do gotowania stała się sposobem aby czynić dobro dla tych którzy są w trudnej sytuacji.  Nasza stowarzyszenie działa non profit. Przy realizacji naszych celów wspierają nas firmy, kucharze oraz ludzie dobrej woli z całej Polski. Podczas naszych zbiórek promujemy kulinarne dziedzictwo naszych regionów oraz lokalnych producentów.

Założycielami są Marcin Bożek ,Wojciech Grześkowiak, Krzysztof Malinowski, Marek Nowak, Karolina Cieslawska, Grzegorz Barszczak, Kevin j. Aiston, Anna Archacka – Siermińska, Małgorzata Augustyn.

Kevin J Aiston

Gospodarzem i prowadzącym targi będzie Kevin J Aiston. Ukończył Catering College w Londynie, prowadzi pokazy kulinarne, gotuje dla największych polskich stacji telewizyjnych; jest także autorem trzech książek kucharskich oraz posiadaczem dwóch kulinarnych Rekordów Guinnessa. Jest również Członkiem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz Stowarzyszenia Lubelscy Kucharze Dzieciom.

Krzysztof Malinowski

Krzysztof Malinowski, Jego pasja jest nie tylko gotowanie, ale interesuje się również dietetyką i żywieniem w jednostkach chorobowych. Prowadzi warsztaty kulinarne z wykorzystaniem regionalnych produktów, głównie z Warmii i Mazur. Jest zwolennikiem zdrowego żywienia, ekologicznych upraw, dobrej jakości produktów i nie uznaje półśrodków. Jest członkiem Stowarzyszenia Kucharzy Polskich i Międzynarodowej Organizacji Slow Food. Na jego stole zawsze znajdują się produkty najwyższej jakości pozyskiwane od lokalnych producentów. Pasjonuje go kuchnia polska, staropolska i jej nowe odsłony

Małgorzata Augustyn

Malgorzata Augustyn, uczestniczka 6 edycji programu kulinarnego Hell’s Kitchen Polska.
Małgosia pochodzi z Trzebnicy. Pomimo młodego wieku, może pochwalić się 13-letnim doświadczeniem w gotowaniu. Zajmuje się kuchnią zawodowo.Pracuje jako kucharz w restauracji Statek Wratislavia we Wrocławiu. Uczestniczka festiwali charytatywnych: Lubelscy Kucharze Dzieciom i Przyjaciele Dzieciom.
Kucharz z pasji z ogromnym sercem i uśmiechem. 

Marcin Bożek

 Marcin Bożek, szef kuchni, pedagog i instruktor nauki w zawodzie kucharz.
W 1999 roku ukończył Szkołę Gastronomiczną i uzyskał tytuł czeladnika.W pierwszych latach swojej kariery zawodowej jako młody kucharz pobierał nauki u najlepszych szefów kuchni we Wrocławiu. W 2004 roku rozpoczął pracę w restauracji Impart jako szef kuchni, gdzie miał okazję gotować dla gwiazd kina i teatru oraz piosenkarzy. Rok później uzyskał tytuł Mistrza w zawodzie kucharz. W 2006 roku objął stanowisko szefa kuchni w restauracji Philadelphia. Dało mu to możliwość nabrania jeszcze większego doświadczenia, którym postanowił się podzielić dlatego w 2007 roku uzyskał tytuł pedagoga i instruktora nauki w zawodzie kucharz. Od tamtej pory życie Marcina składa się z pracy w renomowanych restauracjach, prowadzeniem event-ów oraz kształceniem w zawodzie kucharza.
Obecnie jest szefem kuchni w 
Gospoda Altheide w Polanicy-Zdroju. .

Wojciech Grześkowiak

Wojciech Grześkowiak, Szef Kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem, doradca kulinarny, współorganizator konkursów regionalnych, propagator kuchni polskiej. Obecnie szef Kuchni Pałac W Lubostroniu. Motto Grzegorza: Świat gastronomi to mój świat.